Noordscheschut echtpaar viert 60-jarig huwelijksjubileum

25 dagen geleden gepubliceerd

Jaap en Gretha Krikken uit Noordscheschut vieren op 25 maart hun 60-jarig huwelijksjubileum. Het echtpaar woont nog steeds in hetzelfde huis waarin zij hun huwelijksleven begonnen. In de afgelopen zes decennia hebben Jaap en Gretha een groot gezin gesticht waar ze bijzonder trots op zijn.

Ontmoeting en Huwelijk

Jaap en Gretha ontmoetten elkaar 65 jaar geleden op de Hoofdstraat in Hoogeveen. Na een periode van aan-uit verkering, stapten zij op 25 maart 1964 in het huwelijksbootje. Ze herinneren zich hun trouwdag nog als de dag van gisteren. De huwelijksceremonie vond plaats in het gemeentehuis van Hoogeveen en het feest werd gevierd in het Jeugdgebouw van Nieuw Moskou.

Leven in Noordscheschut

Het paar trok na de bruiloft in het ouderlijk huis van Jaap, waar ook zijn ouders nog vele jaren naast hen woonden. Ze bouwden daar hun leven op en kregen zes kinderen. Gretha bleef thuis om voor de kinderen te zorgen, terwijl Jaap als elektricien en loodgieter werkte. Nog steeds zorgt Gretha voor een warm welkom wanneer de kinderen en kleinkinderen op bezoek komen. Jaap, nu met pensioen, brengt veel tijd door in de tuin en met zijn dieren.

Het echtpaar is dankbaar dat hun gezin nog compleet is en dat ze hun huwelijksfeest met de hele familie kunnen vieren.