Het liefdesverhaal van Bertus en Tiny: 60 jaar huwelijk en nog steeds stapelgek op elkaar

4 maanden geleden gepubliceerd

Het verhaal van Bertus en Tiny begint in 1957, bij de toneelvereniging WIK (Willen Is Kunnen) in Ebbenbroek. Op een dansavond sloeg de vonk over tussen de verpleegkundige uit Almelo en de monteur bij de PTT. Ze trouwden op 13 maart 1964, waarna ze zich in Coevorden vestigden vanwege Bertus’ werk bij de PTT.

Verhuizing en gezinsuitbreiding

In december 1964 werd hun zoon Albert geboren. Tiny, die na haar huwelijk gestopt was met werken, miste haar passie en ging in het weekend weer aan de slag in het Aleida Kramer Ziekenhuis in Coevorden. Ze werkte daar tot de geboorte van dochter Mieke in 1967.

In 1971 verhuisde het gezin naar Zwolle, waar Bertus een nieuwe functie op zich nam bij de PTT. Tiny ging aan de slag bij Humanitas om de stad beter te leren kennen. Ze vonden hun droomhuis in de wijk ‘de Wipstrik’, dat ze volledig renoveerden.

Zelfstandig bouwen en pensioen

In 1986 kochten Bertus en Tiny een stuk grond in Berkum en besloten hun eigen woning te bouwen. Bertus, die bijna 40 dienstjaren bij de PTT (inmiddels KPN) had, ging vervroegd met pensioen. Het echtpaar kocht een oude boerderij in Sibculo, die ze volledig renoveerden.

De latere jaren

Na een periode op het platteland verhuisde het stel naar een kleinere woning in Nijeveen. De kleinkinderen herinneren zich de vrolijke logeerpartijen nog goed. In 2018 kochten Bertus en Tiny een appartement in ‘de Symfonie’ in Hoogeveen, waar ze nu nog steeds met veel plezier wonen. Elke woensdagmiddag zijn ze te vinden bij het koersbal in het Olden Kinholt.

Bertus en Tiny kijken terug op een leven vol avontuur, hard werken en veel liefde. Nu, 60 jaar later, zijn ze nog steeds “stapelgek met en op elkaar”.